Saturday, April 30, 2011

-dilemma antara handphone baru VS ipod touch -

haa... entri kali ini nak share benda yang menjadi OBSESSION amy lately... di antara handphone baru VS apple ipod touch... actually kalau handphones amy suka keluaran sony ericsson... market dia sentiasa tggi...tp hari ini bla surf tetiba blh berkenan ngan blackberry storm 9500 ni.... adussss....


 dilemma dgn bnda NI jg...


ipod touch 4th gen... 

Jom amy storykn ckit apa yg best sgt kat 2 benda alah ni... hehehhe... 1stly sal HP bb(aka blackberry)..
klau ikutkan,DH jd trend kot guna BB ni... mostly bdk2 zaman sekarang semua ada bnda ni sng ckit nk on9 FB,twitter,bbm n yg seangkatan waktu dgn nya... hehehe... tp bg amy i like dia pnya large skrin... since amy suka  Tgk vid lagu2 kat UTUBE so i need phone yg berskrin bsr... mst ada yg bercakap dh 2 bli lh ipod... haahhaha..jom sambung... 2nd ttg IPOD TOUCH yg latest ni... FUHHH... gla smart dh lh nipis plus blh facetime coz ada front camera... tp masalahnya ipod ni mahal... pas 2 kna ada wifi bru dpt on9.. if amy bli HP amy add on ckit $ untuk internet... pas 2 fikir plak membazir x?? coz akan diguna untuk jangka ms panjang.. kalau amy bli ipod ni harganya bersamaan 3 BB STORM... so amy kna pilih wisely seblum buat keputusan... amy xdigalakkan membazir... apa kptusan nya nnti amy share kat korg ek... thanks sudi membaca entri xberfaedah ni.. hik3... selamat malam.... 

-AMY- 

7 SUKA GAMBAR INI:

MrNamie said...

Ipod touch 4th gen mahal sangat ke? Kalau tak silap dalam 8++ je.. hehe http://mrnamie.com/apakah-ipod-touch-4th-generation/ baca tu, terjadi kes macam awak gak, ragu2 antara beli handphone n ipod, akhirnya buat keputusan beli ipod dan berbaloi. :)

r-5 said...

huhu saya plak obsess nak pakai superbike ducati 1198. adusss

[sutera kasih] said...

@mrnamie:hahaha... thanks.. 8++ x termasuk apple protection plan + accesories dia rite.. klau kira semua skali mhl kot.. hehe... xpe2 blm decide lg nk bli apa even $$ dh standby.. hee.. BTW thanks share link... really appreciate it...


@r-5:haha... kta manusia pasti ada keinginan sdri rite?? hope bjya mndpt apa yg awk hajati... hee.. thanks BTW...

Scya LollitA said...

ouchh cik scya mmpi dpt !

[sutera kasih] said...

@scya:dpt apa?? :)

apik pehe said...

apik dah pakai ipod touch 4g..harga rm829, termasuk usb charger,dengan earphone..
apik puas hati dengan ipod sbb boleh amik video HD, main game grafik lawa, touchscreen laju..
saper2 yang minat application..bleh la try ipod touch..hehehe

[sutera kasih] said...

@apik pehe:thanks,kalau ikut function semestinya ipod touch 4th gen terbaik... hehe...